Θολό το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ

Με τηλεοπτικές εμφανίσεις αρχίζει δειλά δειλά ο προεκλογικός αγώνας των δύο υποψηφίων για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που οι κομματικοί μηχανισμοί τους εργάζονται εντατικά τόσο για τη συλλογή υπογραφών όσο και για τη συγκρότηση των πολιτικών κειμένων που θα εκφωνήσουν οι δύο διεκδικητές κατά την Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει πρεμιέρα σήμερα το πρωί με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ
καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με βουλευτές και στελέχη για το θέμα της προώθησης της υποψηφιότητάς του. Από σήμερα μάλιστα θα έχει και σειρά προσωπικών ραντεβού με σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με στόχο να συλλέξει - πλην υπογραφών - και ιδέες σε σχέση με την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα που θα καταθέσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη ενώπιον περίπου 1.000 μελών του Κινήματος.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Πάντως ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμη πότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Το βέβαιο είναι, λένε συνεργάτες του, ότι πρέπει πρώτα να κλείσει το PSI γύρω στις 12-15 Μαρτίου και αμέσως μετά να παραιτηθεί ή να παραιτηθεί αμέσως μετά τις 18 Μαρτίου, δηλαδή την εσωκομματική προσφυγή στις κάλπες. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση κατά την οποία τερματίσει πρώτος στην κούρσα της διαδοχής θα συγκροτήσει άμεσα προεκλογική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά και διευθυντήριο υπό την ευθύνη του οποίου θα οδηγηθεί το κόμμα στις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής έκανε πρεμιέρα ως υποψήφιος στην κρατική τηλεόραση, όπου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ αναζητεί τη φυσιογνωμία του και τα χαρακτηριστικά του. Σε σχέση με τους διαγραφέντες τόνισε ότι πιστεύει «στην ενότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και πάνω απ' όλα στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης εμπιστοσύνης με τον πολίτη». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «πιστεύω στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου δεν μας περισσεύει κανείς». Εκ παραλλήλου ο διεκδικητής της ηγεσίας είχε επαφές με στελέχη, από τα οποία και ζήτησε να τον στηρίξουν στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές.

ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ. Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλείται από τη διαγραφή 22 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά το (σχεδόν) προαναγγελθέν κόμμα που προτίθενται να συγκροτήσουν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης με άλλους βουλευτές, νέα ομάδα έξι διαγραμμένων βουλευτών της περιφέρειας έκανε αισθητή την παρουσία της καταθέτοντας κείμενο για την παθογένεια στην πολιτική προαναγγέλλοντας διάλογο με τα πολιτικά κόμματα.

Το κείμενο υπογράφουν οι Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλα), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), οι οποίοι - σύμφωνα με τις πληροφορίες - έχουν αρχίσει ανεπίσημες συζητήσεις για εκλογική συμπόρευση με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι «μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε και με άλλους αφού το ΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα