Κομμάτια και Θρύψαλλα

Νέα πολιτικά κόμματα, πλατφόρμες ιδεών, μανιφέστα, ομαδοποιήσεις στελεχών και πολιτικές πρωτοβουλίες συνθέτουν το τοπίο γύρω από το ΠΑΣΟΚ την ώρα που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Ο Χάρης Καστανίδης έφερε χθες ένα κλικ πιο κοντά την προοπτική συγκρότησης νέου κόμματος, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του - είχε προηγηθεί η κ. Κατσέλη - ότι έχουν σπάσει οι πολιτικοί δεσμοί με το ΠΑΣΟΚ
και ότι προχωρούν οι συνεννοήσεις με τους βουλευτές που διεγράφησαν για τη δημιουργία φορέα.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας για τη φυσιογνωμία του νέου εγχειρήματος ανέφερε ότι «απέναντι στο "ναι" της τυφλής υποταγής και το καθολικό "όχι" που δεν προτείνει τίποτα, εμείς διαμορφώνουμε μια ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική λύση εθνικών ισοδυνάμων, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση». Πάντως το θέμα του επικεφαλής δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα, αλλά όπως λένε στελέχη που παίρνουν μέρος στη νέα προσπάθεια «αυτό θα είναι το τελευταίο πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ, με δεδομένες πλέον τις υποψηφιότητες Ευ. Βενιζέλου και Χρ. Παπουτσή, κάποια στελέχη του κόμματος δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να στοιχηθούν πίσω από τον έναν ή τον άλλο ή ακόμη ότι δεν εκφράζονται από κανέναν από τους δύο.

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα αναπτύχθηκε και μια έντονη φημολογία για την εκδήλωση και τρίτης υποψηφιότητας από πλευράς του Γιάννη Ραγκούση. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας είναι γεγονός ότι συζητά με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα δέχεται και πιέσεις για να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής, ωστόσο προς το παρόν προτιμά να κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Αυτό που έχει πάντως υπονοήσει είναι ότι πριν από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα κάνει πολιτική παρέμβαση για τη χώρα και τα εσωκομματικά, σε μια προσπάθεια - όπως λένε συνομιλητές του - να καταστήσει διακριτή την παρουσία του στον μεταρρυθμιστικό χώρο. Πριν από δύο ημέρες συναντήθηκε και με τους Νέους Μεταρρυθμιστές, μια ομάδα νέων στελεχών που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε κατά την εκσυγχρονιστική περίοδο. Οι Νέοι Μεταρρυθμιστές βρίσκονται σε στενή επαφή και με την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να σπάσει τη σιωπή των τελευταίων ημερών και να παρουσιάσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη κείμενο-πλατφόρμα για το ΠΑΣΟΚ, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επίσης οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μεσούσης της εβδομάδας, υπενθύμισε την παρουσία του και ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταθέτοντας πλατφόρμα για το ΠΑΣΟΚ, το κράτος και τη χώρα με προτάσεις για μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε μάλιστα στο γραφείο του βουλευτές του Κινήματος στους οποίους ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει καμία από τις δύο υποψηφιότητες, ωστόσο - όπως είπε - στην κάλπη δεν θα προτιμήσει το λευκό. Ο κ. Πάγκαλος έχει επίσης ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ομάδα των Νέων Μεταρρυθμιστών, η οποία τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με την ομάδα των «7» αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. Οι κ.κ. Πεταλωτής, Οθωνας,
Keywords
Τυχαία Θέματα