Σύσκεψη για την σύνδεση Δωδεκανήσου και το λιμάνι Βόλου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΘΥΝΑΛ ο υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης συζήτησε με τους Δημάρχους της Καλύμνου, της Λέρου, της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και της Αστυπάλαιας τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης που παρουσιάζονται. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δ.Κρεμαστινός και Γ.Κασσάρας ενώ ο Υφυπουργός Πολιτισμού
& Τουρισμού επίσης βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου παρενέβη τηλεφωνικά προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.
Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης άκουσε προσεκτικά τους δημάρχους και τους βουλευτές Δωδεκανήσων για τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που εμφανίζονται αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε μια περίπτωση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Υπογράμμισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι «να μην μείνει ούτε το πιο μικρό νησί μας χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση» ανεξάρτητα από τις όντως εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει και η πατρίδα μας.
Γι αυτό και υπήρξε συμφωνία για συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα αναφύονται, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού.

Σύσκεψη για το λιμάνι του Βόλου
Η αναβάθμιση του Λιμένα του Βόλου μέσα από ένα μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο υπήρξε το αντικείμενο σύσκεψης και συμφωνίας στο ΥΘΥΝΑΛ μεταξύ του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και των κ.κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού, Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, της αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτίνας Μαγνησίας Ροδούλας Ζήση που παρενέβη τηλεφωνικά, του βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κ.Καρτάλη, του Λιμενάρχη Βόλου, της Διοίκησης του Λιμένα Βόλου καθώς και του Γ.Γ. Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γ. Διαμαντίδης ζήτησε από όλους να συμβάλλουν θετικά στην αναβάθμιση των υποδομών του Λιμανιού αλλά και την λειτουργικότητα του σε σχέση με τους χιλιάδες τουρίστες που ο Βόλος ετοιμάζεται να υποδεχθεί, αφού στόχος είναι να αναδειχθεί πλέον σε «αφετήριο λιμάνι κρουαζιέρας». Με ικανοποίηση ο υπουργός ενημερώθηκε ότι από 39 μεγάλα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν πέρυσι το λιμάνι του Βόλου, φέτος θα το προσεγγίσουν τουλάχιστον 50 κρουαζιερόπλοια (μέχρι στιγμής).
Ο κ. Διαμαντίδης ζήτησε από όλους συνεργασία για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του λιμανιού «για όφελος του Βόλου και της τοπικής οικονομίας» και φυσικά της Πατρίδας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα