Πως και ποιοι σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν

Την επιχείρηση των κομάντο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, διοργάνωσαν κι εκτέλεσαν οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, οι Navy Seals. To Seals αποτελεί ένα ακρωνύμιο, των αμερικανικών λέξεων Sea, Air, Land. Πρόκειται για επίλεκτες δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται σε αντιτρομοκρατικές
όπως και σε αναγνωριστικού χαρακτήρα επιχειρήσεις ή και σε επιχειρήσεις "μη-συμβατικού πολέμου".

-Αμερικανός αξιωματούχος, που όμως ζήτησε να μείνει ανώνυμος, τόνισε μιλώντας σήμερα στο Γραφείο του Γαλλικού πρακτορείου στην Ουάσινγκτον ότι, "ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι του", ενώ βεβαίωσε ότι "τη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέλαβαν οι Navy Seals".

-Ένας άλλος αμερικανός αξιωματούχος, επίσης μη κατονομαζόμενος, ανέφερε ότι "οι Navy Seals μπορεί να τεθούν, όταν αυτό τούς ζητηθεί, στη διάθεση της CIA, όπως ακριβώς συνέβη και τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα (σήμερα)".

"Ο Λέον Πανέτα, ο επικεφαλής της CIA, είχε την ευθύνη αυτής της επιχείρησης", βεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο πρώτος από τους δύο αμερικανούς αξιωματούχους, που ζητώντας να μείνουν ανώνυμοι έκαναν δηλώσεις προς το Γαλλικό πρακτορείο στην Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, ανέφερε ότι "το σώμα του μπιν Λάντεν ποντίστηκε ήδη στα θάλασσα (χωρίς τοπική διευκρίνιση), επειδή θέλαμε (οι ΗΠΑ) να αποφύγουμε ο τάφος του να γίνει ένας τόπος λατρείας".

-Νωρίτερα, από κυβερνητικό ανακοινωθέν προέκυψε ότι "ουδεμίας ξένης χώρας η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της πακιστανικής, είχε την παραμικρή ενημέρωση για την επιχείρηση των Navy Seals".

-Αναφέρεται στα αμερικανικά μμε ο θάνατος, εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενός από τους γιους του, δύο 'συνδέσμων' του, και μιας γυναίκας.

"Αντιστάθηκε, όπως αναμέναμε", απάντησε --πάντοτε ανώνυμα--ο ένας από τους ανωτέρω δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα