ΣΥΡΙΖΑ σε εκδότες και δημοσιογράφους: «Αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε»!

«Διαπλοκή»=«Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος»
«Κεραυνούς» κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων εξαπολύει η Κουμουνδούρου καταγγέλλοντας «διαστρεβλωμένη και συσκοτισμένη παρουσίαση» του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Αλ. Τσίπρα σε Γαλλία και Γερμανία και εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» μέσω του ξεκαθαρίσματος
του τοπίου των αδειοδοτήσεων των καναλιών.

«Αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε», ειπώθηκε σε ειδική άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων με αφορμή το ευρωπαϊκό tour του κ. Τσίπρα, η οποία επί της ουσίας οργανώθηκε για να στείλει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «μηνύματα» με βασικούς αποδέκτες τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως ειπώθηκε, «κάνουν ηθελημένη σπέκουλα».

Κακοστημένο σκηνικό

Έτσι, οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι έγιναν αποδέκτες της οργής και της δυσφορίας της Κουμουνδούρου, για τον τρόπο κάλυψης των επαφών του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, αλλά και των έμμεσων δεοντολογικών νουθεσιών περί τήρησης των κανόνων της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Μουλόπουλος κατήγγειλε «βασική παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην παρουσίαση του ταξιδιού», ενώ αναφερθείς στην περίφημη ατάκα-αιχμή του κ. Τσίπρα προς τον γάλλο πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ περί «Ολαντρέου», είπε με δηκτικό ύφος ότι «το περίφημο …ατόπημα για ΄΄Ολαντρέου΄΄» μόνο στην χώρα μας παρουσιάστηκε ως τέτοιο. «Αυτό που παρουσιάστηκε εδώ δεν έγινε πουθενά, ούτε στην Γαλλία, όπου δεν θεώρησαν ότι είναι ατόπημα κατά του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας», είπε ο υπεύθυνος για την επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας επιπλέον ότι «παραποιήθηκε πλήρως η πραγματικότητα», καθώς εμφανίστηκε ότι στην Γαλλία δήθεν ενοχλήθηκαν από το «Ολαντρέου». Αντιθέτως προς όσα μεταδόθηκαν, οι επαφές του κ. Τσίπρα κρίθηκαν απολύτως εποικοδομητικές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού θετικά, όπως έδειξε και η μεγάλη δημοσιότητα που έδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Πυρά κατά διαπλοκής

Ο κ. Μουλόπουλος επιτέθηκε κατά του «κυκλώματος της διαπλοκής» το οποίο όρισε ως εξής: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος». Όπως είπε, «αυτό το κύκλωμα που κυριάρχησε τα τελευταία 25 χρόνια και δημιούργησε ένα πολιτικό σύστημα, αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος ότι ΄΄σάπισε΄΄, αυτό το κύκλωμα λοιπόν φοβάται μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το κύκλωμα εμείς θα το σπάσουμε καθώς θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».
Πάντως διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε κανάλια και εφημερίδες» και κατέστησε σαφές ότι «όλα θα γίνουν με όρους αγοράς».

Η αρχή είχε γίνει από χθες, όταν ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Ν. Παππάς, ανήρτησε στο twitter την εξής προειδοποίηση: «Εάν η διαπλοκή του έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών
Keywords
Τυχαία Θέματα