Οι "διασταυρώσεις στοιχείων" στέλνουν στη σέντρα 500 πολιτικούς

Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα -δημάρχους, νομάρχες αλλά και πρώην βουλευτές- για τους οποίους ύστερα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις που δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, όπως διευκρινίζουν
αρμόδιοι παράγοντες.

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες από τον οποίο θα προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

****

O κύριος εκπρόσωπος έχει πιάσει κανονικά στασίδι στα τηλεπαράθυρα και από τα χαράματα περιφέρει το πνεύμα του από κανάλι σε κανάλι.

Αλλά και του κόμματός του οι βουλευτές έχουν κλεισμένο πρώτο τραπέζι - πίστα σε δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές πολιτικού ενδιαφέροντος.

Ορισμένοι μάλιστα, από τους πιο διακεκριμένους, παλαιόθεν καλούνται στα τηλεοπτικά τραπέζια.

Παρά ταύτα, ο ομιλητικότατος κύριος εκπρόσωπος κατακεραυνώνει τα Μέσα Ενημέρωσης και είναι έτοιμος να κηρύξει «πυρηνικό πόλεμο», υιοθετώντας το δόγμα «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εχθροί μας».

Και τελευταίως διακινεί μια ακόμη πιο προχωρημένη θεωρία ότι γι' αυτόν και τους όμοιους του «δεν υπάρχει η έννοια της δημοσιογραφικής ουδετερότητας».

Αλλά αν αυτά δεν υποκρύπτουν σοσιαλφασισμό, σίγουρα φανερώνουν της μαϊμούς τα οπίσθια, το χρώμα των οποίων αποκαλύπτεται σαν λίγο ανεβαίνει...

********

Ανοικτό αφήνουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών λόγω της «ανομβρίας» που υπάρχει στις εισπράξεις του Δημοσίου.

Η προθεσμία για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών λήγει στις 31 Μαΐου, όμως τα μηνύματα από τη μέχρι σήμερα πορεία της δεν είναι ενθαρρυντικά εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας που πλήττει την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 χιλιάδες ευρώ (βασική οφειλή) όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Οι υπόχρεοι που θα υπαχθούν έχουν δυνατότητα καταβολής των οφειλών τους εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, από δύο έως είκοσι τέσσερις και υπό προϋποθέσεις έως εξήντα, καθώς και απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης, εκ των οποίων κάθε μία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προσεγγίζει πλέον τα 45 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 δισ
Keywords
Τυχαία Θέματα