«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη»

Ανεβάζει "κλίμακα" και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς εκλιπαρούν την Ευρώπη για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού !
«Φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού» αποκάλεσε ο κ. Τσίπρας
τους προέδρους των δυο πρωην μεγάλων κομμάτων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Για τον κ. Βενιζέλο ιδιαίτερα ήταν εξαιρετικά αιχμηρός όσο και αποκαλυπτικός ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας την χθεσινή εικόνα στις Βρυξέλλες «να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας».

Προσέθεσε επίσης οτι ο Α. Σαμαράς, «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του -την κυρία Μέρκελ και τους άλλους του ΕΛΚ, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κυριας Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους».

Ο Αλέξης σημειωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει «κόκκινες γραμμές», να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε οτι μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και σημείωσε με νόημα οτι οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν για να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά για να σώσουν τα (τομάρια) συμφέροντα (συγκεκριμένων) Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο Αλέξης υπογράμμισε τη βεβαιότητα του ότι μετά την πολιτική ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε όλα τα «μνημονιακά μέτρα» των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη του ελληνικού λαού στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει την μεγάλη επιτυχία του λαού μας και της ελληνικής κοινωνίας.

***

Αιχμηρό σχόλιο με βαρύ χαρακτηρισμό κατά του Αλέξη Τσίπρα έκανε ΚΑΙ σήμερα μέσω Twitter(!!) ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνησεων Παπανδρέου-Παπαδήμου Θεόδωρος Πάγκαλος, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς «τσόγλανο» τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο... -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;» έγραψε ο μόνιμος υπουργός όλων των κυβερνησεων της μεταπολίτευσης στην ανάρτηση του, στην οποία υποτίθεται ότι ήθελε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολάντ (το γνωστό Ολαντρέου).

Ο πρώην μόνιμος υπουργός έγραψε επίσης ότι «σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα, που χαρακτήρισε τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας "Ολαντρέου"», και τονίζει ότι «Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο πρόσφατος πρωθυπουργός, είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας».

*
Keywords
Τυχαία Θέματα