Συνέδριο για την ηθική επιχειρηματικότητα

Νομοθετική πρωτοβουλία για πάταξη της μαύρης εργασίας με αυστηρές κυρώσεις ανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Α. Νταλάρα μιλώντας σε συνέδριο με θέμα "Ηθική επιχειρηματικότητα", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η κα Νταλάρα
ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν υγιείς επιχειρήσεις να βρίσκονται σε χειρότερη θέση από επιτήδειους", και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η παροιμία πως "με το σταυρό στο χέρι δεν κάνεις προκοπή στην Ελλάδα" αποδείχθηκε αληθινή, αλλά αποδείχθηκε και αδιέξοδο.

Στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για έρευνες υδρογονανθράκων, επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας. Όπως είπε, η ετήσια δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης είναι 2 δισ. ευρώ και με μέτρα εξοικονόμησης μπορεί να μειωθεί κατά 25 % ή 500 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς επεσήμανε ότι περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από επιχειρήσεις ηθικές και υπεύθυνες, που δεν θα στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή ενώ δεσμεύθηκε ότι τον επόμενο χρόνο θα υλοποιηθεί η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα