Αξιοποίηση της τουριστικής περιόδου της Θεσσαλονίκης

Καταρχήν «ναι» στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις και χωρίς να τίθεται θέμα ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή, είπε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) δια στόματος του προέδρου του, Κώστα Χαντζαρίδη, στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων φορέων της πόλης, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού
Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τη θέση του ΕΣΘ, μετέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Χαντζαρίδης, τονίζοντας μάλιστα ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και για πρώτη φορά όλοι οι φορείς έδειξαν να συμπλέουν στις απόψεις τους για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός των επόμενων ημερών στο ΕΒΕΘ, έτσι ώστε να συζητηθούν αυτές στην επόμενη γενική συνέλευση (12 Μαΐου) του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μαρκετινγκ Θεσσαλονίκης, που θα «τρέξει» και το Project που θα συμφωνηθεί από όλους.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργία της αγοράς, στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών από τους γειτονικούς νομούς, Χαλκιδική και Πιερία, οι οποίοι θα μπορούν αυθημερόν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για να κάνουν και τις αγορές τους. Για αυτόν άλλωστε το λόγο προτάθηκε να γίνουν προσπάθειες για το χαρακτηρισμό του κέντρου της πόλης ως τουριστικής περιοχής, ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τους τουριστικούς πράκτορες ακόμη και μέσω της επιδότησης των εκδρομών, που θα έχουν προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της καθαριότητας της πόλης, του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και της προσέγγισης των τουριστικών λεωφορείων σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, πρότεινε τη διάθεση -κατά τη θερινή περίοδο- περιπτέρων της ΔΕΘ για τη δημιουργία από τη Helexpo μικρών θεματικών αγορών όπου θα μπορούν να έχουν σταντ μόνο μέλη των τριών Επιμελητηρίων της πόλης και του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Οι υπαίθριοι χώροι του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Έκθεσης, θα μπορούν, όπως τόνισε ο ίδιος, να αποτελέσουν χώρο στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία. Χώρος στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία ζητήθηκε να δημιουργηθεί και στο λιμάνι.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καμάρας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, οι πρόεδροι του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης (ο οποίος εκπροσώπησε και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Ι. Μανδρίνο), ο γενικός γραμματέας της Ένω
Keywords
Τυχαία Θέματα