Ελάχιστο το ενδιαφέρον των ομογενών στα Σκόπια

Ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον των ομογενών της ΠΓΔΜ για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, μέχρι και χθες που έληξε η προθεσμία
εγγραφής των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, μόλις 4.770 ομογενείς εγγράφηκαν σε αυτούς.

Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό της ομογένειας της ΠΓΔΜ δεν υπάρχουν, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, οι ομογενείς της ΠΓΔΜ που έχουν δικαίωμα ψήφου υπολογίζονται σε πάνω από 300.000 και ο αριθμός αυτών που εγγράφηκαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θεωρείται εξαιρετικά μικρός.

Οι ομογενείς της ΠΓΔΜ θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα για τις βουλευτικές εκλογές (4 Ιουνίου), στις κατά τόπους διπλωματικές αρχές της ΠΓΔΜ.

Είναι η πρώτη φορά που η ομογένεια της ΠΓΔΜ θα ψηφίσει σε εκλογές Σύμφωνα με τις πρόσφατες τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας, η ομογένεια της ΠΓΔΜ θα εκλέξει τρεις βουλευτές (από έναν στην Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική) και η νέα Βουλή της ΠΓΔΜ θα αποτελείται πλέον από 123 βουλευτές, από 120 που αριθμεί σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα