Στόχος της Ελλάδας είναι μια οριστική, βιώσιμη και καθαρή λύση για το δημόσιο χρέος

Στόχος της Ελλάδας είναι η εξεύρεση μιας οριστικής, βιώσιμης και καθαρής λύσης αναφορικά με το δημόσιο χρέος, τόνισε σε δήλωσή του στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της
Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
Δήλωσε επίσης ότι ο ελληνικός λαός τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει πρωτοφανή προσπάθεια πρωτόγνωρης δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι ποτέ κανένας λαός στην Ευρώπη δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Οπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η εθνική αυτή προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους και η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.

«Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε τον σεβασμό» υπογράμμισε.

Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ελάφρυνση του χρέους, το βάρος του οποίου είναι δυσβάσταχτο, και πρέπει να μειωθεί «για να ανασάνουμε».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι για να λυθούν προβλήματα δεκαετιών η χώρα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και σε διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν. Τόνισε επίσης ότι σήμερα ξεκίνησε το πρώτο στάδιο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης που θα δώσει απάντηση όχι μόνο στην ελληνική κρίση αλλά και στην ευρωπαϊκή.

«Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ διαθέτει τη βούληση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, για ανταγωνιστική οικονομία και για μία κοινωνία με συνοχή.

Ειδικότερα για το ελληνικό χρέος, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος είναι μία βιώσιμη λύση η οποία θα συμπεριλαμβάνει στην κατανομή του βάρους τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τις τράπεζες.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα βάζει και θα συνεχίσει να βάζει τάξη στα του οίκου της.

«Με όπλο την αξιοπιστία μας αναζητούμε πιο καθαρή οριστική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα και με συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα