Σημαντική επιτυχία κατά της τρομοκρατίας

Ως σημαντική επιτυχία στον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, επιτυχία που προκαλεί ανακούφιση σε πολλούς ανθρώπους, χαρακτήρισε σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιένη ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μίχαελ Σπίντελεγκερ την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε επιχείρηση στο Πακιστάν.

Συγχρόνως ο κ. Σπίντελεγκερ προειδοποίησε ότι «η τρομοκρατία
δεν έχει ηττηθεί» και ότι «θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», προσθέτοντας πως θα πρέπει, ωστόσο, με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, να γίνει σαφές στην Αλ Κάιντα και όλους τους τρομοκράτες ανά τον κόσμο ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος να κρυφτούν, καθώς, όπως επισήμανε, οι φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι έτοιμες να αντισταθούν και, εφόσον χρειαστεί, να λάβουν δραστικά μέτρα.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Ρούντολφ Γκόλια κατέστησε σαφές ότι δεν υφίσταται για την Αυστρία αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει λόγος για λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόλια, «ούτως ή άλλως το επίπεδο ασφάλειας στα δημόσια κτίρια της Αυστρίας είναι υψηλό, παρόλα αυτά θα είναι σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφαλείας».
Keywords
Τυχαία Θέματα