Σχόλιο για το Κυπριακό

Η δήλωση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυστοστόμου, ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία ξεγέλασε την ΕΕ για να ενταχθεί στην Ένωση", προκαλεί ζημιά στην Κύπρο και την υπόθεσή της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Στέφανος Στεφάνου.

Σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" Ελλάδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τέτοιες προσεγγίσεις «εκτός από ανιστόρητες, δεν προωθούν ούτε την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά αντίθετα
τη θρυμματίζουν».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η Κύπρος χρειάζεται ενότητα για να αντιμετωπίσει την πολιτική και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της νήσου και του λαού, μέσα από λύση του Κυπριακού, στη βάση του διακηρυγμένου στόχου που έχει θέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά από το 1977.

«Η λύση δεν είναι αόριστη, δεν είναι ούτε και ιδανική, γιατί είναι συμβιβαστική, αλλά αυτή τη συμβιβαστική λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας την διαπραγματεύτηκαν όλοι οι πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα