Εξέταση DNA επιβεβαιώνει το θάνατο του Μπιν Λάντεν

«ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA δείχνουν μια "πολύ αξιόπιστη ταύτιση" με τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανακοινώθηκε από αμερικανό αξιωματούχο. "Το τεστ έδειξε με απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο δολοφονηθείς στην επιδρομή στο Πακιστάν ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν,
πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
Σε "κατάσταση αυξημένης επιφυλακής" βρίσκονται οι ΗΠΑ
Σε "κατάσταση αυξημένης επιφυλακής" βρίσκονται οι αξιωματούχοι εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ για πιθανές επιθέσεις- αντίποινα, μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν σχεδιάζει να εκδώσει ειδική προειδοποίηση σχετικά με πιθανές ή επικείμενες απειλές προς το παρόν, πρόσθεσε. "Η στάση μας για την ασφάλεια, που πάντα περιλαμβάνει έναν αριθμό μέτρων που φαίνονται και δεν φαίνονται, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται καταλλήλως στην προστασία του αμερικανικού λαού τις επόμενες ημέρες", ανέφερε η κ. Ναπολιτάνο.
Σταθμός στην μάχη κατά της τρομοκρατίας
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν αποτελεί "σταθμό" στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας. "Τα εγκλήματα της αλ Κάιντα έπληξαν τις περισσότερες ηπείρους και έφεραν τραγωδίες και την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών", ανέφερε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών. "Ο ΟΗΕ καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και ασχέτως των σκοπών της", σημείωσε. "Αυτή είναι μία ημέρα για να θυμηθούμε τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο", πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα