Προσοχή στις μετακινήσεις σας

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με παγετό τοπικά ολικό στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Μετ' εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να είναι σε ισχύ
στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Τα δρομολόγια με πλοία ανοικτού τύπου από Πειραιά για Αργοσαρωνικό εκτελούνται κανονικά, τα δελφίνια φθάνουν έως την Αίγινα. Επιπλέον δεμένα είναι τα πλοία στις γραμμές Νέα Στύρα - Αγία Μαρίνα και Πρίνος - Καβάλα.

Εξάλλου, μετ' εμποδίων έφθασαν το απόγευμα της Δευτέρας στον προορισμό τους οι επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Θάσου.

Το πλοίο, προερχόμενο από την Κεραμωτή, μετέφερε 104 επιβάτες, εννέα ΙΧ αυτοκίνητα, πέντε φορτηγά και ένα λεωφορείο. Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρασύρθηκε και προσάραξε σε αβαθή.

Τελικά, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν μετά από ώρες με ασφάλεια στο λιμάνι με τη βοήθεια γερανοφόρου καλαθοφόρου οχήματος, που επιστρατεύθηκε για το λόγο αυτόν. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 6.35 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα.

Προβλήματα στις οδικές μετακινήσεις

Εν τω μεταξύ, λόγω της χιονόπτωσης απαγορεύτηκε τη νύχτα η διέλευση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, ενώ μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 στρατιωτικού νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο.

Παρά την ολονύκτια χιονόπτωση η εθνικής οδός Αθηνών - Λαμίας παραμένει ανοικτή. Λίγο μετά τις 8 το πρωί πυκνό χιόνι κάλυψε το τμήμα από το 146 χιλιόμετρο έως το 160 στην περιοχή της Αρκίτσας, ωστόσο με παρέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων το οδόστρωμα καθαρίστηκε.

Τα μηχανήματα έχουν ανοίξει τους δρόμους από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Αμφισσα.

Στην περιοχή της Θήβας η κυκλοφορία προς τα χωριά Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές και Λεύκτρα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα (οικισμού Αρριανών) και μεταξύ Εβρένου και Ιασίου.

Εξάλλου, εξαιτίας ισχυρών ανέμων, οι τοπικές αστυνομικές αρχές προέβησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων επί της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Ιάσμου έως τον κόμβο Βαφέικων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων υπά
Keywords
Τυχαία Θέματα