Προς συμφωνία κυβέρνησης συνεργασίας από τα δύο μεγάλα κόμματα

ΘΕΜΑ ΤΟΥ i-R

Κάτι φαίνεται να κινείται στο πολιτικό σκηνικό και δεν αποκλείεται, ακόμα και σήμερα, να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων, στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και του σχηματισμού κυβέρνησης η οποία θα έχει θητεία 3-4 μηνών. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων έχουν ήδη αρχίσει και οι κάπως αισιόδοξοι πιστεύουν ότι μέχρι το βράδυ μπορεί να υπάρξει συμφωνία.
Οι ενδείξεις υπάρχουν. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ κ. Βρούτσης, δήλωσε σήμερα ότι η διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης δεν αποτελεί «κόκκινη
γραμμή» για τη ΝΔ, ούτε και η μη συμμετοχή πολιτικών στελεχών.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της, Ηλίας Μόσιαλος, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι «θα ήταν χρήσιμο, ακόμα και σήμερα να καταλήξουμε στο όνομα του προσώπου που θα αναλάβει». Κατά τον κ. Μόσιαλο πρέπει να αποφασιστεί σήμερα η κυβέρνηση συνεργασίας από τα δύο μεγάλα κόμματα και να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε επίσης ότι: «Είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση γιατί θα πρέπει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου να ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, μέχρι το Δεκέμβριο να έχουμε υπερψηφίσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να έχει εκταμιευτεί η 6η δόση».
* Το υπουργικό Συμβούλιο τελικά θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση του δυο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 4 το απόγευμα και θα εχει αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μας για το Eurogroup και την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα