Παπαδήμος: Δυνατότητα επιμήκυνσης των ελληνικών ομολόγων

Υπέρ της διερεύνησης της δυνατότητας να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, τάχθηκε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λουκάς Παπαδήμος, με δηλώσεις του στο περιοδικό Brian Blackstone, τις οποίες αναδημοσιεύει η εφημερίδα Wall Street Journal.

"Αν ένας επανασχεδιασμός, δηλαδή μία επιμήκυνση
της λήξης του χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, μπορεί να επιτευχθεί με έναν τρόπο φιλικό προς την αγορά, αυτή η επιλογή μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω", είπε ο κ. Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι "αυτό μπορεί να γίνει αποδοτικά, αν συνοδευθεί με τα αναγκαία μέτρα δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπισθούν τα αίτια της κρίσης χρέους".

Ο κ. Παπαδήμος τάχθηκε, για μία ακόμη φορά, κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους με "κούρεμα" των ομολόγων. "Δεν υποεκτιμώ το μέγεθος των ταμειακών αναγκών (σ.σ.: της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια) και τα επιχειρήματα άλλων, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να αποφευχθεί", δήλωσε. Το βασικό στοιχείο κάθε λύσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας, συνέχισε ο κ. Παπαδήμος, είναι η ανακοίνωση ενός πειστικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο και αξιόπιστο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ Παπαδήμος,προσέθεσε ότι η υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων θα είναι πιο αξιόπιστη στα μάτια της αγοράς και του ελληνικού κοινού, αν υποστηριχθεί από την πλειονότητα των πολιτικών κομμάτων. Είναι σημαντικό, είπε, οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις να εφαρμοσθούν πλήρως και έγκαιρα για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα