Ολες οι πληρωμες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Με μπλόκο στη μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων απειλεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε περίπτωση που μετά την 1η Ιανουαρίου οι πληρωμές δεν διενεργούνται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).
Η ρύθμιση για το πάγωμα της μισθοδοσίας περιλαμβάνεται σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη ένα μέτρο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα περικόπτεται το 25% των αποδοχών σε όσους υπαλλήλους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως αναφέρουν
Τα Νέα.

Δεδομένου ότι αρκετοί εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, που απασχολούνται κυρίως σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε δήμους, πληρώνονται απευθείας από τους φορείς και όχι μέσω της ΕΑΠ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέκρινε τον κίνδυνο να συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά το σύνολο των αποδοχών, ανεξάρτητα από την υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.
Για τον λόγο αυτό, αναφέρουν στελέχη του Δημοσίου, προέβλεψε τη ρήτρα να μείνουν όλοι απλήρωτοι.

«Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές των πάσης φύσεως αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού από 1/1/2013 διενεργούνται αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Τυχόν πληρωμές που διενεργούνται με άλλο τρόπο, θα θεωρούνται αυτοδίκαια μη νόμιμες και θα επέρχονται κυρώσεις» αναφέρει η επίμαχη διάταξη.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από την Πέμπτη οι δήμοι της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επίσης, ήδη έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

***

Περίπου 61.000 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, καθώς το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών κατά της νέας ρύθμισης που έκανε το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

***

Μετά το «πράσινο φως» από το Eurogroup για τη δόση, το σχέδιο ανάταξης που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ταχύτατη προώθηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την προσέλκυση επενδύσεων. Τα θέματα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον κοινοτικό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός θα παρατείνει την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα και με τη λήξη της Συνόδου Κορυφής για το σχέδιο της τραπεζικής ένωσης θα συναντηθεί εκτάκτως με τον κοινοτικό επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, προκειμένου να εξεταστεί το πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και στόχος είναι να ξεπεραστούν προβλήματα που σχετίζονται με το κοινοτικό πλαίσιο και μπορούν να εξελιχθούν σε τροχοπέδη για την άμεση υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έκαναν λόγο για κοινοτικά εμπόδια που προβάλλονται με αφορμή τις κρατικές ενισχύσεις σε ελληνικές ΔΕΚΟ, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Χοακίν Αλμούνια βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους για τις εξελίξεις, ενώ ο πρωθυπουργός σχεδιάζει στη σύσκεψη με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να εξεταστεί και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και τη προσέλκυση επενδύσεων.

«Στόχος είναι όλοι οι άξονες του κυβερνητικού προγράμματος να τρέξουν παράλληλα, ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα που προσδοκούμε σε κάθε στάδιο», έλεγαν την Πέμπτη στενοί συνεργάτες του.
Keywords
ΕΑΠ, νέα, απεργια, συμμετοχή, ΑΔΕΔΥ, φως, σαμαρας, βρυξέλλες, χατζηδακης, ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, βενιζελος, Αντωνης Σαμαρας, ΟΤΑ, μετρο, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, αυτοδιοικηση, υπουργειο εργασιας, δωρεαν, εργασια, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, αξονες, αοριστου χρονου, αφορμη, βρισκεται, βρυξέλλες, γονεις, δευτερα, εφημεριδα της κυβερνησεως, ευρω, εφημεριδα τα νεα, εφημεριδα, κυβερνηση, ληξη, λογο, μισθοδοσια, μπλοκο, ουσιαστικα, παιδια, πεμπτη, ποε, προβληματα, πρωι, ρητρα, ρυθμιση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, υλοποιηση, χοακιν, υπουργειο, θεματα
Τυχαία Θέματα