Συνδικαλιστικός Αναβρασμός

Εικοσιτετράωρη απεργία θα κάνουν αύριο Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις συναδέλφων τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) «ως πρώτη αντίδραση για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκηρύσσουμε κατά πλειοψηφία, 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 14/12/2012 και συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας,
στις 11.00, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συμμετέχουν και σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας.

Αντίδραση και στο ΤΕΙ Αθήνας

Από την άλλη πλευρά εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, με αφορμή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του «την ξαφνική διαγραφή 22 Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ) από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός για το οποίο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και την εντονότατη αποδοκιμασία του».

Στην απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο χαρακτηρίζει τη διαγραφή ως «άκρως αντισυνταγματική». Τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ διερωτώνται «πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το Ίδρυμα με είκοσι δύο διοικητικούς υπαλλήλους λιγότερους, όταν τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση έχει απευθύνει πλήθος εγγράφων στο υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τους φόβους και τους προβληματισμούς της για τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά λόγω της ελλιπούς στελέχωσης».

Καλούν, και αυτοί με τη σειρά τους, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ανακαλέσει τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, τον υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να περιφρουρήσει τα Ιδρύματά , αλλά και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό να αναλογιστούν τα οφέλη αλλά και τις απώλειες, που θα προκύψουν για τη χώρα από την εφαρμογή έπειτα από την τυφλή εφαρμογή των οριζόντιων περικοπών προσωπικού.

***

Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου η ξαφνική διαγραφή 26 διοικητικών υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του πολιτικού προσωπικού Σπύρος Στρομπούλας διαπιστώθηκε στην Διεύθυνση Προσωπικού πως 26 άτομα ΙΔΑΧ, σύμφωνα με τη λίστα της απογραφής, έχουν διαγραφεί από το μητρώο μισθοδοσίας.

Οπως τόνισε ο κ. Στρομπούλας οι υπάλληλοι αυτοί υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής του υπουργείου, όπως τα ναυτικά μητρώα και το τμήμα εργασίας και από αύριο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων ναυτικών.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους.

***

Αναστολή καταβολής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν προσήλθαν να απογραφούν, ζητά με έγγραφο της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλίσεων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, για όλες αυτές τις συντάξεις, θα εκτυπωθούν καταστάσεις από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΗΔΙΚΑ), ενώ, η ειδική οθόνη καταγραφής μέσω Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει ενεργή μόνο για την πληρωμή των συντάξεων που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012 (11/2012-12/2012).

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Ταμείων Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας (ΤΑΠΙΛΤ) και Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) έληξε στις 26 Νοεμβρίου 2012.

Από την ίδια οθόνη θα μπορεί να εκδίδεται και ένταλμα για την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων 2012 για τις συντάξεις που έχουν ανασταλεί από 1 Ιανουαρίου 2013, εφ' όσον υφίσταται δικαίωμα χορήγησης δώρου Χριστουγέννων 2012.

Από 1ης Ιανουαρίου 2013 όσοι ασφαλισμένοι δεν θεμελίωσαν δικαίωμα θα επιβαρυνθούν με τρία επιπλέον έτη. Συγκεκριμένα, η πόρτα εξόδου θα ανοίγει με 40 χρόνια δουλειάς στα 62.
Keywords
υπουργείο παιδείας, ικα εταμ, λαικη τραπεζα, απεργια, αθηνα, τει, θλίψη, ικα, εταμ, ηλεκτρονική, ηδικα, τραπεζες, οτε, υφίσταται, ΟΤΑ, σταση εργασιας, δωρο χριστουγεννων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, Κορμός Χριστουγέννων, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, δωρο χριστουγεννων αναστολη, ηλεκτρονική, θλίψη, ικα εταμ, τει αθηνας, υπουργείο παιδείας, αοριστου χρονου, τει, αφορμη, γεγονος, διευθυνση, διοικηση, εγγραφο, υπαρχει, εξυπηρετηση, εταμ, ετη, ζητα, ιδια, εικοσι, υπηρεσιες, υφίσταται, ιδρυμα, μηνες, οθονη, πεμπτη, ποε, προβληματα, προπυλαια, πορτα, συγκεκριμενα, σειρα, συγκεντρωση, τμημα, τρια, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, σπυρος
Τυχαία Θέματα