Όλα έτοιμα για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλαμαριάς

Τις όμορφες ακτές της Καλαμαριάς θα προσπαθήσει να προβάλλει μέσα από τον 1ο ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου ο τοπικός Δήμος. Μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 200 οι συμμετοχές. Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας 1 χιλιομέτρου για τα δημοτικά σχολεία. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.30 το πρωί από
το δημαρχείο Καλαμαριάς (Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού), που ορίστηκε και ως σημείο τερματισμού, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Χηλής, Παπάγου, Νικολάου Πλαστήρα (Κυβερνείο και μέχρι τη Ρέμβη), Κανάρη, Πολυβίου, Ησιόδου, Χανίων, Ικάρων, Πινδάρου, Μουσχουντή, Χανίων, Αϊδινίου, Έλλης, Βρυούλων, Ν. Πλαστήρα, Χηλής (στο ύψος της Μητροπολίτου Χρυσάνθου αναστροφή).

Προκειμένου να καλυφθούν τα 21 χ.λ.μ. του Ημιμαραθωνίου, η διαδρομή θα επαναληφθεί.
«Οι αγώνες αποτελούν έναν νέο θεσμό του Δήμου Καλαμαριάς, που σκοπός του είναι να διαδοθεί το πνεύμα του μαραθωνίου στις γειτονιές μας και στόχος του να αναδειχθεί η αξία του παραλιακού μετώπου για την κοινωνία της Καλαμαριάς, συγχρόνως με την αξία του μαζικού αθλητισμού», αναφέρει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συμμετοχές.
Ο δρόμος που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι όμορφος και θα έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε τα παράλια της Καλαμαριάς. Έχουν καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ια δούμε και πάλι τον κόσμο να επιστρέφει στην θάλασσα της περιοχής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προτείνονται οι εξής προσαρμογές διαδρομών των διερχόμενων από την Καλαμαριά λεωφορειακών γραμμών: Η αφετηρία των Νο 4, 5, 6, και 7 κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου και όταν κλείσει η πρόσβαση στην αφετηρία τους, θα μεταφερθεί προσωρινά στο αμαξοστάσιο Φοίνικα και με τη διέλευση του τελευταίου δρομέα του Ημιμαραθωνίου θα επανέλθει στη φυσική του θέση. Τα λεωφορεία των παραπάνω γραμμών θα διέρχονται προς Καλαμαριά και Αμαξοστάσιο Φοίνικα μέσω των οδών Γεωργίου Παπανδρέου, Ανδριανουπόλεως, Ελευθέριου Βενιζέλου και Εθνικής Αντιστάσεως και προς κέντρο πόλης μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας κ.λ.π. Εφόσον σταδιακά απελευθερωθεί το βορειοδυτικό τμήμα της Καλαμαριάς από το Λαϊκό δρόμο των 5.000μ. τα λεωφορεία κατά τη μετάβαση προς το κέντρο θα διέρχονται μέσω των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Βρυούλων, Εφέσου, Μιαούλη, Κοραή, Μαρμαρά, Πασαλίδη, Πόντου και κατά μήκος των διαδρομών αυτών θα εξυπηρετούνται οι υφιστάμενες στάσεις.
Κ.Π.
Keywords
Τυχαία Θέματα