Οι επτά ψηλότερες κορυφές των ηπείρων στόχος αλπινιστών

Στην ψηλότερη κορυφή της βόρειας Αμερικής, στην οροσειρά Μακ Κίνλεϊ (Ντενάλι) της Αλάσκας θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες δύο Ρουμάνοι αλπινιστές, ο Βασίλε Τσιπσίγκαν και ο Οβίντιου Ράτιου και για το φθινόπωρο έχουν θέσει ως στόχο να κατακτήσουν το Ακονσάγκουα, στη νότια Αμερική.

Οι ορειβατικές αποστολές εντάσσονται στο πρόγραμμα «Επτά βήματα προς τη στέγη του κόσμου», στο πλαίσιο του οποίου οι δύο ορειβάτες θα αναρριχηθούν στις ψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου.

«Αρχίσαμε με το Ελμπρούς πέρσι και φέτος θα πάμε στο Ντενάλι στην Αλάσκα και στη συνέχεια στο Ακονσάγκουα και στο Κιλιμάτζαρο»,
ανέφερε ο 33χρονος Βασίλι Τσιμπτσίγκαν, επικεφαλής της ομάδας ορεινής διάσωσης στην Κλουζ.

«Η αποστολή στην Αλάσκα ξεκινά στις 20 Μαΐου και στο Ακονσάγκουα στις 20 Νοεμβρίου», σημείωσε ο Οβίντιου Ράτιου.

Στην κορυφή Μακ Κίνλεϊ (Ντενάλι), στην Αλάσκα (6.194 μ.), οι Ρουμάνοι ορειβάτες θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες -40 βαθμών Κελσίου.

Το κόστος της αποστολής ανέρχεται στα 8.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από χορηγούς και η διάρκεια της είναι τρεις εβδομάδες.

Το 2010, οι Ρουμάνοι αλπινιστές έφθασαν στην κορυφή Ελμπρους, στην οροσειρά του Καυκάσου (5.642 μ.). Στα άμεσα σχέδια των δύο αλπινιστών είναι η κατάκτηση του Κιλιμάντζαρου, στην Αφρική (5.895 μ.), του Κάρστενζ, στην Ωκεανία (4.884 μ.), του Βίνσον στην Ανταρκτική (4.892 μ.) και του Έβερεστ (8.848 μ.) στην Ασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα