Οι διεφθαρμένοι μπαίνουν φυλακή

Την όσο το δυνατόν γρηγορότερη διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς και εκβιασμών υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης σε επιχειρηματίες, ζήτησε με παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε και με την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.

Νωρίτερα, δύο υπάλληλοι τού υπουργείου κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για τους Κ.Λ και Κ.Κ. οι οποίοι κατηγορούνται πως εκβίασαν τον επιχειρηματία Άρη Μάρκου πως δεν θα του αποδεσμεύσουν 4.700.000 ευρώ προκειμένου
να επενδύσει στο ξενοδοχείο του, εάν δεν καταβάλει «μίζα» ύψους 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά τη διάρκεια των απολογιών τους τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν – δωροδοκία και εκβίαση. Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Λ. ο οποίος συνελήφθη στον σταθμό του μετρό στο Κεραμεικό από άνδρες της ασφάλειας έχοντας στην κατοχή του τα 120.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του έδωσε ο επιχειρηματίας, απέδωσε την εμπλοκή του σε κίνητρα εκδίκησης του επιχειρηματία.

Όπως φέρεται να είπε πρόκειται για «πλεκτάνη» αλλά και για προσπάθεια εκδίκησης εκ μέρους του κ. Μάρκου επειδή ταλαιπωρούνταν επί χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για την επιχορήγηση.

Μάλιστα, ανάφερε πως το ραντεβού στον Κεραμεικό δόθηκε προκειμένου να του παραδώσει ο ξενοδόχος έγγραφα για την υπόθεση. Έτσι, παρέλαβε το φάκελο, θεωρώντας ότι μέσα σε αυτόν εμπεριέχονταν έγγραφα και όχι χαρτονομίσματα!

Ο άλλος κατηγορούμενος, Κ. Κ., στον οποίο τηλεφώνησε ο συνάδελφος του αμέσως μετά την παραλαβή των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων από τον επιχειρηματία, φέρεται να υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση διότι σχέση με τη διαδικασία της επιδότησης. Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως ο συνάδελφός του τηλεφώνησε μόνο και μόνο για να περάσει να τον πάρει με το αυτοκίνητό του επειδή ήξερε ότι παρκάρει κοντά στο σημείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα