Θα ανάψουν οι εσωκομματικές μηχανές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή;

Ταβέρνες, καφετέριες, κλειστά γήπεδα, ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα και καφενεία επιστρατεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία εκλογικών κέντρων όπου και θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.
Αλιεύοντας από το επίσημο site του ΠΑΣΟΚ
ανακαλύψαμε ότι η Ιπποκράτους παραπέμπει τα μέλη και τους φίλους του δήμου Πέτρας να ψηφίσουν στην ταβέρνα του Σαμαρά στην Μηλιά! Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημειολογία των ονομάτων των χώρων που επελέγησαν για να φιλοξενήσουν τις κάλπες που θα στήσει το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ξενοδοχείο Mira Mare στην Λέρο, Καφέ Ηλιοβασίλεμα στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής , «Σαλιάκουρα» Βλαχογιάννη στην Πορταριά, τέως δημαρχείο Κουρήτων στην Φουρφούρα, Αναπτυξιακή –Λεοντάρι στον δήμο Ταμασίου, καφενείο Τεντσογλίδη στα Καβάσιλα του δήμου Αντιγονιδών, Ταβέρνα Καραγάτισα στον δήμο Καλινδοίων, καφενείο του Μουστάκα στο Δροσάτο και ...το κτίριο της ΕΤ3 στην Καστοριά...

***

Πρόβα τζενεράλε είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ η εκλογική διαδικασία της Κυριακής αφού ουσιαστικά το επιτελείο του υποψηφίου αρχηγού του κόμματος επιχειρεί να ανάψει τις εσωκομματικές μηχανές εν όψει των εθνικών εκλογών που προσδιορίζονται για τις 29 Απριλίου ή τις 6 Μαΐου.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αν και απέφυγε χθες να ανοίξει τα χαρτιά του για το πως οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ του οποίου θα ηγείται αλλά και με ποιους θα επιχειρήσει να στήσει το νέο κόμμα παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας είναι μία «άσκηση ετοιμότητας» ούτως ώστε το κίνημα ουσιαστικά να καταγράψει τις δυνάμεις του και να προετοιμαστεί για την μεγάλη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών.

Ουσιαστικά, ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεχείρησε να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή για το κόμμα, επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ρήμα «αρχίζουμε» και αποφεύγοντας να συνδέσει την παρουσία του με οτιδήποτε ταυτίζει το κίνημα με το παρελθόν.

Επεδίωξε, δηλαδή, να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή με το χθες προκειμένου να είναι σε θέση στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να «γράψει» πάνω στην λευκή σελίδα που, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του θα χτίσει σιγά σιγά το νέο ΠΑΣΟΚ.

Εξ αυτού του λόγου από την πρώτη επίσημη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου ως υποψηφίου αρχηγού έλειπαν τα σύμβολα και οι συμβολισμοί. Συνεργάτες του υπουργού διαβεβαιώνουν ότι ο αυριανός πρόεδρος δεν σκοπεύει να καταργήσει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας αυτό που ανέφερε ο ίδιος ότι δηλαδή «το θέμα είναι να δώσεις περιεχόμενο στα σύμβολα».

Την ίδια ώρα στέκονται στο γεγονός ότι ο διεκδικητής της ηγεσίας προτίμησε να αφήσει εκτός κάδρου τους πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες με στόχο να μην δημιουργήσει εντυπώσεις ή παρεξηγήσεις και να εμφανιστεί ως εκφραστής του όλου και ενιαίου ΠΑΣΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταλήξει σε έναν αρχικό σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή του:

Τη Δευτέρα, πιθανότατα, θα παραιτηθεί κι αμέσως μετά θα συγκροτήσει δύο κεντ
Keywords
Τυχαία Θέματα