Οι αντιδράσεις για το θάνατο του μπιν Λάντεν - 2

Η ισραηλινή ηγεσία εξέφρασε την ικανοποίησή της
Η ισραηλινή ηγεσία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στο Πακιστάν από αμερικανική ομάδα κρούσης. "Το κράτος του Ισραήλ συμμερίζεται τη χαρά του αμερικανικού λαού μετά την εξόντωση του μπιν Λάντεν", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη νίκη αυτή της δικαιοσύνης,
της ελευθερίας και των κοινών αξιών των δημοκρατικών χωρών που μάχονται κατά της τρομοκρατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε πως η εξόντωση του αρχηγού της αλ Κάιντα αποτελεί "μια μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τον ελεύθερο κόσμο που αναπνέει πλέον καλύτερα μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε με καθυστέρηση στον μπιν Λάντεν". Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν τόνισε πως το Ισραήλ κερδίζει από τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Επίσης ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε για την εξόντωση του αρχηγού της αλ Κάιντα μισή ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα.

Η Ρωσία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν και χαιρέτισε τη "μεγάλη επιτυχία" της Ουάσινγκτον.

"Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη για όλους τους τρομοκράτες. Μόνον ένας κοινός αγώνας κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η Ρωσία είναι έτοιμη ν΄αυξήσει τη συνεργασία της", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.



Ανακουφισμένη με την είδηση του θανάτου του μπιν Λάντεν δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν ένα αποφασιστικό πλήγμα κατά της Αλ-Κάιντα, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Ωστόσο, η καγκελάριος προειδοποίησε ότι η διεθνής τρομοκρατία δεν έχει ακόμα ηττηθεί.

Οσάμα μπιν Λάντεν ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Οι δυνάμεις της ειρήνης σημείωσαν επιτυχία χθες το βράδυ. Η διεθνής τρομοκρατία δεν έχει ακόμα ηττηθεί. Πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε", τόνισε η Μέρκελ σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Στη Μαδρίτη, η ισπανική κυβέρνηση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν αποτελεί ένα "αποφασιστικό βήμα στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας".

Στο Μιλάνο, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι "ο θάνατος του μπιν Λάντεν είναι ένα "σημαντικό αποτέλεσμα στον αγώνα κατά του κακού" και "ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ και όλες τις δημοκρατίες".

"Δεν πρέπει να πάψουμε να επαγρυπνούμε", τόνισε ο Μπερλουσκόνι προειδοποιώντας για τους "κινδύνους" αντιποίνων.

"Απέναντι στους κινδύνους αυτούς όλες οι δημοκρατίες πρέπει να συνεργαστούν όπως το έχουν κάνει ως σήμερα. Ο κόσμος περίμενε αυτήν την είδηση δέκα χρόνια", τόνισε.

Σύμφωνα με το Βατικανό, ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο Θεό για το θάνατο χι
Keywords
Τυχαία Θέματα