Την Πέμπτη η κηδεία του Λάκη Σάντα

Την Πέμπτη 5 Μαΐου θα τελεστεί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και δημοσία δαπάνη η κηδεία του ήρωα Λάκη Σάντα, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο.

Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη
χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σε δήλωσή τους οι κόρες του, Αλεξάνδρα και Γεωργία, τονίζουν ότι "αυτό, που κυρίως τον διέκρινε, ήταν ότι μέχρι το τέλος παρέμεινε αγνός-ιδεολόγος. Έλεγε: "Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελίστει το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν τη κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες 'ανώνυμοι'".

"Ο πατέρας μας ήταν μοναδικός, γιατί ανέβασε τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας στα ύψη. Πάντα απλός και σεμνός. Είμαστε υπερήφανες, που είμαστε παιδιά του", προσθέτουν οι κόρες του, οι οποίες ευχαρίστησαν θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και όλους τους νοσηλευτές από το Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) του νοσοκομείου "Σωτηρία", "που έκαναν ό,τι ήταν δυνατό, για να τον σώσουν".

ΠΡΕΖΑ TV
2/5/2011
Keywords
Τυχαία Θέματα