Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερώσει κανέναν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερώσει τις πακιστανικές αρχές για την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν και δικαιολόγησαν την παραβίαση της πακιστανικής κυριαρχίας λέγοντας πως είχαν "νομική και ηθική υποχρέωση να ενεργήσουν", τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

"Δεν ανακοινώσαμε τις πληροφορίες για την κατοικία (στην οποία βρισκόταν ο μπιν Λάντεν) σε καμια χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Πακιστάν", δήλωσε
ο ίδιος αξιωματούχος επικαλούμενος επιχειρησιακούς λόγους.

"Από την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν ξεκαθαρίσει στο Πακιστάν ότι θα καταδιώξουν τον μπιν Λάντεν όπου και αν βρίσκεται. Το Πακιστάν είχε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την αλ Κάιντα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη νομική και ηθική υποχρέωση να ενεργήσουν με βάση τις πληροφορίες που διέθεταν", πρόσθεσε.

Για τον ίδιο αξιωματούχο, ο θάνατος του μπιν Λάντεν "αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη στον αγώνα που διεξάγουν οι ΗΠΑ για να αποδιοργανώσουν, εξαρθρώσουν και νικήσουν την αλ Κάιντα".

"Πρόκειται για ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα προς την τελική καταστροφή" της οργάνωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, ακόμα και αν αυτό δεν γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, πρόσθεσε.

Ο άνθρωπος που θα πρέπει να τον διαδεχτεί στην αρχηγία της αλ Κάιντα, ο αιγύπτιος Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι είναι "πολύ λιγότερο χαρισματικός και δεν χαίρει μεγάλου σεβασμού μέσα στην οργάνωση", κατέληξε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα