Ο Τσίπρας μιλά για "αριστερό συνασπισμό εξουσίας"

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με κορμό την αριστερά το συντομότερο δυνατό, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η «η χώρα χρειάζεται επειγόντως
στροφή» και κυρίως «αριστερή στροφή», για να αντιμετωπιστεί η «πρωτοφανής τραγωδία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο ορατά γίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής των Μνημονίων».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αναλάβει να «ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, που προβλέπει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας η νέα δανεική σύμβαση».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η νέα δανειακή σύμβαση, πέρα από τα σκληρά μέτρα, θα προβλέπει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αλλά και τη μετατροπή του δικαίου που διέπει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό σύστημα, κάτι που θα σημάνει, όπως επισήμανε, τον πλήρη αφοπλισμό των νομικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και τη συνακόλουθη παράδοσή της στις ορέξεις των πιστωτών.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «ο ελληνικός λαός, αργά ή γρήγορα, θα υψώσει το ανάστημά του, ένας νέος Συνασπισμός εξουσίας θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της λαϊκής κυριαρχίας και την ανόρθωση των κοινωνικών ερειπίων».

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ηγεσία του βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής κατάρρευσης, ωστόσο, πρόσθεσε, κανείς δεν ανοίγει μια σοβαρή κουβέντα για την πολιτική που τους οδήγησε σε αυτό το σημείο. «Δυστυχώς γι' αυτούς, την κουβέντα την άνοιξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ζητώντας να διερευνηθεί δικαστικά η μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε και η ΝΔ. «Στην πολιτική ιστορία σπάνια υπήρξε δείγμα τόσο απροκάλυπτου πολιτικού τυχοδιωκτισμού σαν αυτό που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα