Λαγκάρντ και Μέρκελ: Θα βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

Τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων στην εξεύρεση μιας «βιώσιμης λύσης» σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ζήτησε από το Βερολίνο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως ανέφερε, το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας πρέπει να λυθεί με τρόπο μακροπρόθεσμα βιώσιμο. «Αναμένω... από όλες τις πλευρές και όλους τους εταίρους να στοχεύουν σε μια βιώσιμη λύση για τη χώρα»
σημείωσε, διευκρινίζοντας πως αυτό ισχύει τόσο για τον ιδιωτικό τομέα όσο και τα κράτη της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). «Θέλουμε η χώρα να πάει καλύτερα και κάποια στιγμή να μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές και να μην εξαρτάται συνεχώς από εξωτερική βοήθεια» συμπλήρωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

****

H Ελλάδα δεν θα λάβει προσωρινό δάνειο εάν καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους (PSI), προειδοποίησε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Οπως είπε, «δεν τίθεται καν αυτή η ερώτηση, διότι υπάρχει αρκετός χρόνος ως τον Μάρτιο προκειμένου να καταλήξουμε σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 14,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα