Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δώσει όλα «πρώτα στους δρόμους και μετά στους διαδρόμους»

«Ολο το βάρος στην ΕΡΤ», λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιτελείου της Κουμουνδούρου, μετά το δικό του φιάσκο με την απεργία των καθηγητών, οι κινητοποιήσεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη χρυσή ευκαιρία να αναθερμάνει τη σχέση της με τα κινήματα, η οποία έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο.
Μάλιστα, στη συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ
που έγινε χθες το πρωί με τη συμμετοχή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Ν. Βούτσης, Δ. Παπαδημούλης, Π. Λαφαζάνης, Α. Φλαμπουράρης), ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα θα τα δώσει όλα «πρώτα στους δρόμους και μετά στους διαδρόμους», εννοώντας τους διαδρόμους της Βουλής και ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που μπορεί να ληφθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Σε αυτή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αναλύθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, δεν αποκλείστηκε ο εκλογικός αιφνιδιασμός από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ενώ αποφασίστηκε το κόμμα «να τα δώσει όλα στον αγώνα για την ΕΡΤ».
Ακόμα, σύμφωνα με ομόφωνες εκτιμήσεις, αποφασίστηκε να μη συμπορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και, αντιθέτως, να στηριχθεί η αυτόνομη πορεία του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην ΕΡΤ και τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις τρεις παρά το πρωί, για δεύτερη φορά. Το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής μένει ανοιχτό ως ένα «όπλο που έχουμε πάντα στη φαρέτρα μας», όπως υπογράμμιζαν κορυφαία στελέχη του κόμματος χθες το βράδυ.
Τα ίδια στελέχη ωστόσο υπογράμμιζαν ότι «θέλουμε πρώτα να δούμε όλο τον τραχανά απλωμένο πριν αποφασίσουμε», ενώ επισήμαιναν ότι «εδώ δεν αποκλείεται να ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την εμπιστοσύνη της Βουλής, κάτι που μας διευκολύνει ακόμα περισσότερο».
Σύμφωνα με άλλα στελέχη, πάντως, εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, τότε θα κατατεθεί πρόταση μομφής ακόμα και αύριο Παρασκευή.
Η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ «να τα δώσει στην ΕΡΤ» φάνηκε και από την εσωτερική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας - πριν μάλιστα από τις ανακοινώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη - με την οποία αναβάλλονται επ' αόριστον όλες οι προσυνεδριακές συνελεύσεις ώστε όλες οι δυνάμεις του κόμματος να ριχτούν στην ΕΡΤ.
Η προσπάθεια της Κουμουνδούρου τώρα εστιάζεται στη γεφύρωση των κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ με την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τις τελευταίες εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα