Ο Ομπάμα κάλεσε τον Γκμπαγκμπό να παραιτηθεί

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό να παραιτηθεί αμέσως και να ζητήσει από τους οπαδούς του να παραδώσουν τα όπλα, ενώ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει "απόλυτα" το ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του ΟΗΕ και της Γαλλίας.

"Υποστηρίζω απόλυτα το ρόλο που διαδραματίζει η ειρηνευτική
δύναμη του ΟΗΕ, σεβόμενη την εντολή της προστασίας των αμάχων και χαιρετίζω τις πράξεις των γαλλικών δυνάμεων που υποστηρίζουν αυτή την αποστολή", δήλωσε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι "παραμένει βαθιά ανήσυχος για την κατάσταση της ασφάλειας στην Ακτή Ελεφαντοστού".

"Είναι τραγικό διότι η βία την οποία παρακολουθούμε θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν ο Λοράν Γκμπαγκμπό είχε σεβαστεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της προηγούμενη χρονιάς", πρόσθεσε ο Ομπάμα που έχει αναγνωρίσει τον Αλασάν Ουαταρά ως νικητή των εκλογών, όπως και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα.

"Για να δοθεί τέλος στη βία και να μην κυλήσει και άλλο αίμα ο πρώην πρόεδρος Γκμπαγκμπό πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και να δώσει εντολή σε αυτούς που μάχονται στο στρατόπεδό του να παραδώσουν τα όπλα", υπογράμμισε ο Ομπάμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα