Ημερίδα για το μεταναστευτικό

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Πολιτισμού, Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης με θέμα: «Μεταναστευτικό Ζήτημα, το νέο Εθνικό μας Θέμα», στο Δημαρχείο της Νίκαιας, παρευρέθη τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.
Ο κ. Καρύδης, στην τοποθέτησή του, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε στη βασική αντίληψη πως η Ελλάδα
δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι στην παράνομη μετανάστευση. Παράλληλα, όμως, οφείλει να σέβεται μέχρι κεραίας τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματα. Είναι ανάγκη να βάλουμε στην άκρη τόσο τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που οδηγούν στην ξενοφοβία, την ανασφάλεια και το κυνήγι μαγισσών κατά των μεταναστών στα πλαίσια της αντίληψης ότι αυτοί φταίνε για ό,τι κακό συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, όσο και τον αριστερίστικο λαϊκισμό που καλλιεργεί άκριτα την πλήρη άρνηση λήψης μέτρων, καλώντας στην ουσία την Ελλάδα να σηκώσει στις πλάτες της τα βάρη μιας παγκόσμιας κοινωνικής πληγής, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο να συμβεί.
Είναι αδιανόητο η χώρα μας να δέχεται το 90% της παράνομης μετανάστευσης με τελικό προορισμό την Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους και να νίπτουν τας χείρας τους. Χρειάζεται, επιτέλους, να μπουν αυστηροί κανόνες και όρια. Η βασική μας αρχή πρέπει να είναι ότι, εκτός από τους νόμιμους μετανάστες και αυτούς που δικαιούνται άσυλο σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες, κανείς άλλος δεν μπορεί να εισέρχεται και να μένει –αν είναι δυνατόν!- παρανόμως στη χώρα μας.
Πολύ σωστά, λοιπόν, απαιτήσαμε την παρουσία της FRONTEX και τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου στον Πειραιά, για να συνδράμει στη φύλαξη των συνόρων μας, θαλασσίων και χερσαίων, ως εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η παρουσία αυτή πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Πολύ σωστά απαιτήσαμε την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ενίσχυση και εκπαίδευση των στελεχών της ΕΛΑΣ από ειδικούς στον εντοπισμό των προσώπων που δικαιούνται προστασίας, την υποστήριξη των υπηρεσιών μας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, έτσι ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Τα 230 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν μια σημαντική κατάκτηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα