Ο Μουμπάρακ βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στην παραθαλάσσια τουριστική πόλη Σαρμ-ελ-Σέιχ, ανακοινώθηκε σήμερα από τη στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας. Το Ανώτερο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων απέρριψε ως ψευδείς τις πληροφορίες ότι ο Μουμπάρακ έχει αποχωρήσει από την Αίγυπτο
και βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, ένα ασφαλή παράδεισο για διάφορους έκπτωτους πρώην ηγέτες, περιλαμβανόμενου και του πιο πρόσφατου, του τυνήσιου πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

"Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Αίγυπτο" αναφέρει στρατιωτική ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο.

Ο Μουμπάρακ, η σύζυγός του Σουζάν και οι δύο γιοι του Αλάα και Γκαμάλ βρίσκονται στο Σαρμ-ελ-Σέιχ αφότου ο πρώην πρόεδρος αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία στις 1 Φεβρουαρίου μετά από 18 ημερών λαϊκές εξεγέρσεις σε όλη τη χώρα.

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία και έχει παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του επί 28 χρόνια προέδρου της Αιγύπτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα