Ο Γ.Καρατζαφέρης δεν θα μετέχει στην κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε απόψε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου που του τηλεφώνησε "για την πρόσκλησή του να συμμετέχω στην υπό δημιουργία κυβέρνηση σε εξαιρετικά τιμητική θέση".
Υποστήριξε επίσης στη δήλωσή του, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρόταση του κ.
Παπανδρέου και τον ευχαρίστησε γι' αυτό.
"Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΝΔ για τη σύμφωνη γνώμη του, όπως με διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότι σήμερα κατέστη αδύνατο να επικοινωνήσω μαζί του", είπε και εξήγησε τους λόγους της στάσης του.
"Η αδυναμία εξευρέσεως ενός πολιτικού προσώπου για την πρωθυπουργία, όπως και η τελική σύνθεση της κυβερνήσεως με πολιτικά πρόσωπα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας, δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία", σημείωσε.
Όπως είπε, θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση με τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Δηλαδή, να μην προβεί σε περικοπές μισθών και συντάξεων, να μην εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα και να μην προχωρήσει σε "πλιάτσικο" δημόσιας περιουσίας.
"Θέλω να ελπίσω ότι αυτή η κυβέρνηση θα υπάρξει έγκαιρα πριν ανεξέλεγκτα γεγονότα καταστήσουν αδύνατη τη συγκρότησή της, όπως και την αποτελεσματικότητά της", κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
Keywords
Τυχαία Θέματα