ΗΠΑ: Σε «πολιτική συμφωνία» για να βαδίσουν οι Ελληνες προς τα εμπρός

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για τη δανειοδότηση, με σκοπό την αντιμετώπιση του χρέους που επιτεύχθηκε με τους εταίρους της στην ευρωζώνη. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί.

Χαιρετίζουν τις εξελίξεις για συναίνεση

Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρέτισε την επίτευξη συναίνεσης στην Αθήνα.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, αναφερόμενη στις εξελίξεις στη χώρα μας, τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν καταλήξει σε «πολιτική συμφωνία» για να βαδίσουν μπρος τα εμπρός.

Η κ. Νούλαντ χαιρέτισε το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συναίνεση όσο αφορά την ανάγκη να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας, προέτρεψε την κυβέρνηση να κινηθεί το «ταχύτερο δυνατόν» για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του «προγράμματος διάσωσης».

Στο μεταξύ, πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εμφανίζονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» για την έκβαση των πολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την ανησυχία τους για την «καθυστέρηση υλοποίησης» της συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Επικοινωνία Χ.Κλίντον - Στ. Λαμπρινίδης

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε ο Έλληνας υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης, στο πλαίσιο των επαφών του, το τελευταίο διάστημα, για να ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας. Ο κ. Λαμπρινίδης συνομίλησε επίσης με τους ομολόγους του, της Αυστρίας Μ. Σπίντελεγκερ και της Πορτογαλίας Π. Πόρτας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα