Μετά το υπουργικό, στον Πρόεδρο και οι ανακοινώσεις

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση, υλοποιώντας συγκεκριμένες αποφάσεις.
Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει κατά πρώτον στο υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο οποίο θα ανακοινώσει το πρόσωπο που προτείνει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του πρωθυπουργού.
Χθες, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, από τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά προέκυψαν «θετικές προσεγγίσεις» τόσο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού όσο και για το πλαίσιο της κυβέρνησης. Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν. Οι συνομιλίες των δύο αναμένεται να συνεχιστούν και το πρωί της Τρίτης, αλλά όλα δείχνουν ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί.
Το βράδυ της Δευτέρας, το όνομα που ακουγόταν περισσότερο από κάθε άλλο στους διαδρόμους της Βουλής, ήταν αυτό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, χωρίς, πάντως, να αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, όπως συνηθίζει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Keywords
Τυχαία Θέματα