Ο Γιούγκερ κλείνει το θέμα της δόσης στην Ελλάδα

Με στόχο να κλείσει το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υπό μορφή τηλεδιάσκεψης.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας με μοναδικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα, όπου θα γίνει ο τελικός απολλογισμός της επαναγοράς
ελληνικών ομολόγων, ώστε στη συνέχεια να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τη συζήτηση θα προετοιμάσουν οι τεχνοκράτες της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, οι οποίοι ξεκίνησαν απο τις 4μμ τη συνεδρίασης τους.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, ο κ. Γιούνκερ συγκάλεσε την τηλεδιάσκεψη γιατί επιθυμεί να κλείσει σήμερα το ελληνικό θέμα, ώστε την Πέμπτη το πρωί στη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλε, να συζητηθεί μόνο το θέμα της στήριξης της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Εurogroup το απόγευμα της Πέμπτης θα πρέπει να συμμετάσχει με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της επαναγοράς

Την εκτίμηση ότι οι προσφορές των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων έχουν καλύψει τον στόχο των 30 δισ. ευρώ εξέφρασαν στο Reuters τραπεζικά στελέχη.

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 2 μετά το μεσημέρι, μετά την παράταση μίας ημέρας που έδωσε χθες στους ενδιαφερόμενους ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .

Η επιτυχία του προγράμματος είναι προαπαιτούμενο για να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα