Ο Γιώργος θα μοιράσει "κόκκινες κάρτες"

«Ένα βήμα πριν την… αποδοχή της παραίτησης του από τον Πρωθυπουργό και την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ» βρίσκεται ο υπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Αθήνας Α.Λοβέρδος μετά την πλήρη και ουσιαστική αποστασιοποίηση του από την κυβερνητική οικονομική της πολιτική, αλλά και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού. Όπως είναι γνωστό ο κ.Λοβέρδος συγκάλεσε εσπευσμένη
συνάντηση το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους για να τους μοιράσει γραπτό κείμενο του (άρα καλά… προετοιμασμένο, όλο το Σαββατοκύριακο) με το οποίο απαίτησε από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και υπογραφή από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου των ρυθμίσεων που αφορούν την επικαιροποίηση του μνημονίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει θέση σε «νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση δεχόταν όλο το τριήμερο σφοδρή επίθεση από τους κερδοσκόπους και τα ανθελληνικά κέντρα αποφάσεων. Ο Α.Λοβέρδος όπως σχολίαζαν στελέχη του Μαξίμου, στην ουσία λειτουργώντας ως «δούρρειος ίππος» και έχοντας εξασφαλίσει ότι το βράδυ στο Mega στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη θα εμφανιζόταν ως ο…. δημοφιλέστερος υπουργός(!!!) – αφού εμφανίσθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega – φαίνεται να πείστηκε ότι μια …ηρωική έξοδος – διαγραφή του, θα ενίσχυε το εσωκομματικό του προφίλ (και όχι μόνο) για την «επόμενη ημέρα» (όπως έγινε το 1995 με την αποπομπή του Κ.Σημίτη από τον Α.Παπανδρέου και την μετέπειτα ανάδειξη του Κ.Σημίτη για 8 χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας). Άλλωστε από το πρωί ο πρωθυπουργός φερόταν να είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος και με τον Χ.Παπουτσή που επίσης εμφανίσθηκε να κοντράρει (με συνέντευξη του στα ΝΕΑ) μια κορυφαία πολιτική της κυβέρνησης, όπως είναι οι αποφάσεις της για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (επίσης λεγόταν ότι πρόκειται για «χτίσιμο φιλολαϊκού προφίλ για την μετα-γιώργου εποχή»).
Τα φαινόμενα αυτά – που φέρονται να ποντάρουν στην ουσία στον… πολιτικό «θάνατο» του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου – και θυμίζουν «μάχες επιγόνων» (πριν ακόμη… πεθάνει ο βασιλιάς) έχουν στενοχωρήσει και εκνευρίσει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος το πιθανότερο είναι να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του που σκεφτόταν για τον Ιούνιο αλλά και τις διαγραφές όσων δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί του. Οι «κόκκινες κάρτες» - λένε όσοι συνομίλησαν μαζί του - «θα είναι ηχηρές και αποφασιστικές».
Στο Μαξίμου φέρεται να αποκλείουν κατηγορηματικά την πιθανότητα των εκλογών, εκτός αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη των «151» βουλευτών (« θα κυβερνήσω και με 150….» φέρεται να είπε ο πολύ έντονα και αποφασιστικά Γ.Παπανδρέου σε συνομιλητή του). Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για πολλούς…
Διαβάστε επίσης
Λοβέρδος: Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα