Ο Αραβικός Σύνδεσμος αναβάλλει τη σύνοδο

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε την ετήσια σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών του, ενώ κύμα διαδηλώσεων συγκλονίζει αρκετές αραβικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του. Οι διαβουλεύσεις στους κόλπους του παναραβικού οργανισμού έδειξαν "μια προτίμηση για αναβολή της συνόδου κορυφής", δήλωσε ο Άχμαντ μπεν Χίλι, προσθέτοντας ότι στην προσεχή υπουργική σύνοδο θα οριστεί νέα ημερομηνία για τη σύνοδο κορυφής.

Η ετήσια σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου αρχικά είχε οριστεί για τις 29 Μαρτίου στη Βαγδάτη και κατόπιν είχε μετατεθεί για τις 11 Μαΐου, λόγω των κινημάτων αμφισβήτησης που πλήττουν διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και του Μάγρεμπ.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Αμρ Μούσα είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι η σύνοδος δεν μπορεί να διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω του "τεταμένου κλίματος" στην περιοχή και των "διαστάσεων" μεταξύ ορισμένων εκ των μελών του.

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Κουβέιτ) ζήτησαν την αναβολή της συνόδου χωρίς να διευκρινίζουν τους λόγους.
Keywords
Τυχαία Θέματα