Τουρίστες από βαλκανικές χώρες για Πάσχα και Πρωτομαγιά

Σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς περιθώρια όμως για τυμπανοκρουσίες, αναμένεται να κυμανθεί η τουριστική κίνηση από τις βαλκανικές χώρες προς τη βόρεια Ελλάδα τις μέρες του Πάσχα, εν αναμονή μαζικής καθόδου Βαλκάνιων εκδρομέων το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και το ακόλουθο χρονικό διάστημα.

«Δεν έχουμε ενδείξεις για μεγάλο τουριστικό κύμα από τις γειτονικές χώρες τις ημέρες του Πάσχα», δήλωσε στο ΑΠΕ
- ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης. Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι Βαλκάνιοι, που επιλέγουν δημοφιλείς προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, εκτιμάται ότι ταξιδεύουν μεμονωμένα.

Σύμφωνα δε με τον κ. Μαντούση, από την Πρωτομαγιά και μετά αναμένεται αύξηση στις οργανωμένες αφίξεις Βαλκάνιων τουριστών.

Πάει καλά η Πιερία

Σε ό,τι αφορά, πάντως, στα στοιχεία για τις αφίξεις Βαλκάνιων τουριστών στην Πιερία, κατά την πασχαλινή περίοδο, είναι πολύ καλύτερα, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος.

Όπως είπε, εκδρομείς από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία θα αποδράσουν στην Πιερία. Οι τουρίστες από τη Ρουμανία επιλέγουν κατά κανόνα τα οργανωμένα ταξίδια στην Πιερία, σε αντίθεση με τους εκδρομείς από τη Σερβία και τη Βουλγαρία που προτιμούν τη μετακίνηση με τα Ι.Χ.

Ο κ. Μπούρος απέδωσε την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις βαλκανικές χώρες στο γεγονός ότι φέτος το Πάσχα είναι πιο αργά σε σχέση με πέρσι, καθώς και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν με στόχο την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό.

«Φέτος υπήρξε καλή προετοιμασία, διοργανώθηκαν επισκέψεις σε τουριστικές εκθέσεις και υπήρξε συνεργασία με τουριστικά γραφεία των βαλκανικών χωρών και με τα προξενικά γραφεία για την προβολή του νομού ως ιδανικό προορισμό διακοπών, που έχει και το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης οδικώς», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Ο κ. Μπούρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος και για την εικόνα της τουριστικής κίνησης στα παραδοσιακά χωριά, τα οποία επιλέγουν Έλληνες αλλά και τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων, όπου οι πληρότητες - όπως είπε - είναι καλές.

Στο 60% η πληρότητα στη Χαλκιδική

Σε ό,τι αφορά στη Χαλκιδική, άνοιξαν για το Πάσχα 35 ξενοδοχεία και λειτουργούν όλο το χρόνο άλλα 40. Δηλαδή, το ένα τρίτο των μονάδων θα υποδεχθεί τους εκδρομείς.

«Η μέση πληρότητα διαμορφώνεται στο 60% και ευελπιστούμε να υπάρξει επιπλέον άνοδος, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η Χαλκιδική έχει πλέον αναγνωριστεί ως προορισμός για το Πάσχα», υπογράμμισε. Κατά βάση είναι κρατήσεις από την ελληνική αγορά και πρόκειται για οργανωμένα πακέτα, πρόσθεσε ο κ. Τάσιος, διευκρινίζοντας ότι οι κρατήσεις από την αγορά των Βαλκανίων είναι φέτος μειωμένες κατά 5-7
Keywords
Τυχαία Θέματα