40.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Νιγηρία

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Νιγηρία λόγω των ταραχών που συνδέονται με την εκλογή του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν έφτασε από 25.000 σε περίπου 40.000, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 400 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

"Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ανήλθε σε 39.700 και ο αριθμός των τραυματιών πέρασε στους 410", δήλωσε ο αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού Ούμαρ Άμπντουλ Μαϊρίγκα.

Ο κύριος μουσουλμάνος
υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι καταδίκασε σήμερα τις νοθείες που έγιναν προτού κηρυχθεί νικητής των εκλογών ο αντίπαλός του Γκούντλακ Τζόναθαν, χριστιανός από το Νότο, καταδικάζοντας ωστόσο ταυτοχρόνως τις μετεκλογικές ταραχές στο Βορρά, στον οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στο χριστιανικό Νότο της Νιγηρίας, "και στη νοτιοανατολική Νιγηρία δεν πραγματοποιήθηκαν πραγματικά εκλογές και δεν επετράπη στους υποστηρικτές μας να ψηφίσουν", δήλωσε ο στρατηγός Μπουχάρι, επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που κυβέρνησε τη χώρα από το 1984 μέχρι το 1985.

Ο Γκούντλακ Τζόναθαν, απερχόμενος πρόεδρος, έλαβε το 57% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με παρατηρητές, ήταν περισσότερο δίκαιες και διαφανείς από τις προηγούμενες.
Keywords
Τυχαία Θέματα