Ο Μεντβέντεφ συγχαίρει τον Ναζαρμπάγεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχάρη σήμερα τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ για την εκλογή του για μια νέα πενταετή θητεία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο Μεντβέντεφ τηλεφώνησε στον Ναζαρμπάγεφ και του εξέφρασε τα "εγκάρδια συγχαρητήριά του για την επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών" και για την "περισσότερο από πειστική νίκη" που
πέτυχε ο απερχόμενος πρόεδρος σ' αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, αναφέρει το Κρεμλίνο σε δήλωση που εξέδωσε.

Η εκλογική επιτροπή του Καζακστάν ανακοίνωσε πως ο Ναζαρμπάγεφ κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες λαμβάνοντας το 95,5% των ψήφων. Διεθνείς παρατηρητές ανακοίνωσαν πως κατά τις εκλογές υπήρξαν τα ίδια προβλήματα με περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις και ζήτησαν να πραγματοποιηθούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Ο 70χρονος Ναζαρμπάγεφ επικρίνεται από τη Δύση για τις αυταρχικές μεθόδους του. Στο Καζακστάν ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν εκλογές που να έχουν χαρακτηριστεί ελεύθερες ή δίκαιες από τους διεθνείς παρατηρητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα