Ο Βεστερβέλε θα παραιτηθεί και από αντικαγκελάριος

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος χθες Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενδέχεται να παραιτηθεί και από αντικαγκελάριος. Όπως είπε ο ίδιος σε στελέχη του FDP, δεν θα είναι ο κύριος υποψήφιος του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2013, δήλωσαν πηγές του κόμματος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Βεστερβέλε, ο
οποίος ηγείτο του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών επί δέκα χρόνια, χρεώθηκε τη μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του κόμματος, που περιορίζεται πλέον στο 5% από το ποσοστό ρεκόρ που απέσπασε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2009, 14,6%.

Το αρνητικό κλίμα κατά των Ελευθέρων Δημοκρατών επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε δύο εκλογικές διαδικασίες: στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο-στην πρώτη μόλις που κατάφερε να μπει στη βουλή όχι όμως και στη δεύτερη.

Ο υπουργός Υγείας, ο 38χρονος Φίλιπ Ρέσλερ, πιστεύεται ότι θα διαδεχθεί τον Βεστερβέλε στην ηγεσία του κόμματος.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, ο 32χρονος Κρίστιαν Λίντνερ, θεωρείται επίσης πιθανός διάδοχος του Βεστερβέλε.

Στελέχη του κόμματος, που συνεδριάζουν στο Βερολίνο, πρόκειται να λάβουν αύριο Τρίτη οριστική απόφαση για την νέα ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν πηγές του FDP στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο υποψήφιος διάδοχος του Βεστερβέλε πρέπει να εγκριθεί επισήμως με ψηφοφορία από τα μέλη του κόμματος στο συνέδριό του τον Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα