Νόμπελ...

Μια από τις θέσεις ταμπού, διαχρονικά, η οποία περνά από γενιά σε γενιά...στην "οικογένεια Μητσοτάκη", είναι οι απολύσεις στο δημόσιο και η άρση της μονιμότητας. Βεβαίως η ίδια "οικογένεια" έχει διορίσει στο δημόσιο, πλήθος κόσμου, επιβαρύνοντας σημαντικά τα δημόσια Ταμεία. Στη λεγόμενη και «Αγία Οικογένεια», την περίοδο 1989-93, είχε καταλογιστεί η πρόκληση
φαινομένου αντίστοιχου με εκείνο των ψευδο-τυφλών της Ζακύνθου. Τότε, ο νομός Χανίων είχε ανακηρυχτεί "νομός των αναπήρων", λόγω της πληθώρας των ψευδο-αναπήρων που έπαιρναν είτε επιδόματα είτε συντάξεις.
Πιστός στην οικογενειακή παράδοση, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε, σήμερα, στο vimafm995.gr, ότι δεν είναι δυνατό να μην απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι και ότι αν δεν γίνουν απολύσεις (15.000 ζητεί άμεσα η τρόϊκα) αναγκαστικά θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις. Κατά τον κ. Μητσοτάκη ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, είναι… να αποκτήσουμε τουλάχιστον 15.000 νέους ανέργους. Κατά την ίδια λογική αν απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν αποκλείεται να επανέλθουν μισθοί και συντάξεις στα προ μνημονίου επίπεδα. Λογικά, ύστερα από τέτοια πρόταση, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Κυριάκος έχει στην τσέπη του το νόμπελ Οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα