Νέος σχεδιασμός για καθαρότερη Δράμα

Το σχεδιασμό του Δήμου Δράμας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το προσεχές διάστημα, προκειμένου η πόλη της Δράμας να ανταποκρίνεται στα δεδομένα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας, που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, παρουσίασε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης.

Ο κ. Χαρακίδης υπογράμμισε ότι κατά το παρελθόν στο Δήμο Δράμας η διαχείριση των απορριμμάτων και η καθαριότητα της πόλης «δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά», σημειώνοντας ότι «οι μόνες πρωτεύουσες νομών που έμειναν χωρίς αδειοδοτημένους
ΧΥΤΑ, στην Περιφέρειά μας, είναι η Δράμα και η Αλεξανδρούπολη».

«Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων», συνέχισε ο κ. Χαρακίδης, «μέχρι σήμερα επικρατούσε η λογική της αναβολής. Η αντιμετώπιση του προβλήματος παραπέμπονταν για το μέλλον, συνοδευόμενη, συνήθως, με τη χρέωση της ευθύνης για λύση του προβλήματος σε τρίτους».

Ο δήμαρχος άσκησε κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι «επέλεξε να παραπλανά τους δημότες, ισχυριζόμενη ότι το πρόστιμο των 34.000 ευρώ ημερησίως από την ΕΕ δεν το πληρώνει ο Δήμος, αλλά το κράτος, ενώ είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι τα πρόστιμα, εφόσον επιβληθούν, θα παρακρατούνται από τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι παράνομοι ΧΑΔΑ», σημείωσε ο κ. Χαρακίδης.

Συμπλήρωσε, ακόμα, πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει βήματα προόδου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αυτοκινούμενου σαρώθρου, παρεμβάσεις στο χώρο του αμαξοστασίου για διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού σχεδιασμού, ολοκληρώνεται η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ προκηρύσσεται το έργο της οριστικής αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Επίσης, ο κ. Χαρακίδης σημείωσε ότι σχεδιάζεται -και θα υλοποιηθεί άμεσα- η προμήθεια δεματοποιητών, για την προσωρινή αποθήκευση, και μηχανημάτων τεμαχισμού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων.

Παράλληλα, με τον Περιφερειακό σχεδιασμό και την ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας, σχεδιάστηκε και υλοποιείται νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού της πόλης, για καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Τέλος, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως ο Δήμος Δράμας θα πραγματοποιήσει εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα