Ρύπανση στον Γαλλικό ποταμό

"Ελλιπής" χαρακτηρίστηκε η οικολογική κατάσταση του Γαλλικού Ποταμού από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της αξιολόγησης που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε μέτρια κατάσταση χαρακτηρίστηκαν οι παραπόταμοί του σε μέτρια έως καλή οικολογική κατάσταση.

Με έγγραφο του διευθυντή της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος που διαβιβάστηκε στη Βουλή σημειώνεται ότι "οι χαρακτηρισμοί αυτοί και οι αποτιμήσεις της ποιοτικής κατάστασης των
υδάτων θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας και θα αξιοποιηθούν όλες οι μέχρι σήμερα εκπονηθείσες μελέτες, ερευνητικές εργασίες, προγράμματα και δράσεις που έχουν προηγηθεί".

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ 'Αγγελου Τζέκη, Ιωάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου για τα σημαντικά προβλήματα και την καταστροφή των καλλιεργειών των αγροτών εξαιτίας της ρύπανσης του Γαλλικού ποταμού από λύματα των βιομηχανιών της περιοχής. Οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή ποια μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσει η μόλυνση των υπόγειων υδάτων της κοίτης του Γαλλικού ποταμού από λύματα εργοστασίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα