Στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη(Ανανεώνεται)

»»ΔΕΙΤΕ LIVE το BBC
15:04 - "Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις"
14:34 - Η Άγκυρα θα συμβάλει με το πολεμικό ναυτικό
14:29 - Μικρή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου
14:11 - Κύπρος: Προσγείωση αεροπλάνων του Κατάρ για ανεφοδιασμό
Τρία πολεμικά αεροπλάνα του Κατάρ, κατευθυνόμενα προφανώς για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές
επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, προσγειώθηκαν στις 10.30 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό, παρά την αρχική αντίθεση της κυπριακής κυβέρνησης. Γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ, βρισκόμενα εν πτήσει, ζήτησαν άδεια για προσγείωση και ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν παραχώρησαν τη σχετική άδεια, αλλά ακολούθως ζητήθηκε άδεια για αναγκαστική προσγείωση λόγω έλλειψης καυσίμων. "Η Πολιτική Αεροπορία, λειτουργώντας βάσει των διεθνών κανόνων, αναγκάστηκε να παραχωρήσει άδεια για προσγείωση και ανεφοδιασμό", προσθέτει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκαν τρία αεροπλάνα, δύο μαχητικά Μιράζ και ένα μεταγωγικό, τα οποία θα αναχωρήσουν μόλις ανεφοδιασθούν.
13:45 - Η Βραζιλία κάνει έκκληση για κατάπαυση
13:34 - Ο Νταβούτογλου ασκεί κριτική για την πολεμική δράση
13:24 - Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού αεροσκάφους F-15E (3)
Σώος και ασφαλής είναι και ο δεύτερος χειριστής του αμερικανικού αεροσκάφους F-15E, το οποίο πραγματοποίησε ανγκαστική προσγείωση τη νύχτα στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Αφρικής του αμερικανικού στρατού. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, νωρίτερα διεσώθη ο άλλος χειριστής του αεροσκάφους. Και οι δυο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα, έχουν υποστεί μικροτραυματισμούς, δήλωσε η Νικόλ Ντάλριμπλ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής.

13:23 - Πέντε νεκροί στη Μιζουράτα
Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των δυνάμεων του Καντάφι κατά της πόλης Μιζουράτα, που βρίσκεται ανατολικά της Τρίπολης. Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε, επικαλούμενο τηλεφωνική μαρτυρία από τη Μιζουράτα, ότι οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση έφθασαν τους 40. Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή.
13:16 - Δεν θέλουν τη στρατιωτική δράση οι Βρετανοί
12:58 - Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού αεροσκάφους F-15E (2)
Εκπρόσωπος της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος F-15E της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε ανγκαστική προγείωση τη νύχτα στη Λιβύη, ότι ο ένας από τους χειριστές διεσώθη και είναι ασφαλής και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διάσωσης και του δεύτερου χειριστή. Ο εκπρόσωπος Βινς Κρόουλι τόνισε ότι οι δυο χειριστές χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα και πρόσθεσε ότι αιτία της αναγκαστικ
Keywords
Τυχαία Θέματα