"Να μετατραπεί σε επίδομα απασχόλησης το επίδομα ανεργίας"

Τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για όσες επιχειρήσεις πραγματοποιούν εξαγωγές ή έχουν καταρτισμένο πλάνο διεθνούς δραστηριότητας με προοπτική άμεσης εφαρμογής, προτείνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.

Σε επιστολές του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Λούκα Κατσέλη και Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Λακασάς υπογραμμίζει ότι η αύξηση των εξαγωγών κατά 10% το 2010 αναδεικνύει την ανάγκη στελέχωσης των
τμημάτων παραγωγής των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ζήτηση.

Μέσω μιας τέτοιας δράσης, συνεχίζει, το κόστος θα είναι χαμηλότερο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως, υποστηρίζει, θα δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για αύξηση της απασχόλησης και θα μειωθεί ουσιαστικά ο δείκτης της ανεργίας των νέων, η οποία -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)- ανέρχεται σε 28% στην Ελλάδα, αυξημένη κατά 3%, σε σχέση με το 2009.

Κατά τον κ. Λακασά, «αρκεί να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις […] ώστε να προχωρήσουν σε αύξηση των μονάδων εργασίας τους, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο»
Keywords
Τυχαία Θέματα