"Κοροϊδεύει τον εαυτό του όποιος επιμένει για ΔΕΘ στη Σίνδο"

Υπέρ της παραμονής του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ ΑΕ στο υφιστάμενο οικόπεδο της εταιρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τάχθηκε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, ρίχνοντας στο «τραπέζι» και τρίτη πιθανή περιοχή για τη χωροθέτησή του, πέραν εκείνων της Σίνδου και των Λαχανοκήπων, στα δυτικά της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε , «όποιος μιλάει σήμερα για μετεγκατάσταση στη
Σίνδο κοροϊδεύει τον εαυτό του», αφού «στο ορατό μέλλον δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν τέτοια κεφάλαια ούτε από το κράτος, ούτε από ιδιώτες».

Αναλυτικότερα, ο κ.Μπακατσέλος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΘ, επεσήμανε ότι η έκταση στο κέντρο είναι «η σωστότερη λύση», καθώς πρόκειται για το μόνο οικόπεδο που ανήκει 100% στη ΔΕΘ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί «ανά πάσα στιγμή».

Ως δεύτερη καλύτερη λύση πρότεινε τη χωροθέτηση σε οικόπεδα που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του αεροδρομίου «Μακεδονία», για τα οποία έχουν ήδη γίνει σετικές μελέτες. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το έργο πρέπει να ενταχθεί στον μηχανισμό του «fast track», καθώς στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την υλοποίησή του.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Βαρόμετρου του ΕΒΕΘ, ο κ.Μπακατσέλος υποστήριξε ότι η χωροθέτηση της ΔΕΘ στη Σίνδο είχε κάποια λογική μόνο όταν η Θεσσαλονίκη διεκδικούσε τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Εκθεσης ΕXPO, καθώς "υποτίθεται" -όπως τόνισε- ότι "θα ήταν τότε η ταχύτερη λύση".

Πλέον, όμως, δεν συντρέχει, υποστήριξε, κανένας λόγος εγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου εκεί, ενώ αντίθετα, στο κέντρο της πόλης θα μπορούσε να δημιουργηθεί «μια νέα ΔΕΘ, ανοιχτή στους κατοίκους και με χώρους πρασίνου, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Παράλληλα ο συγκριμένος χώρος θα συνδέσει τον Κέδρινo Λόφο με τη θάλασσα μέσω των πολιτιστικών κέντρων και των πανεπιστημίων, ενώ δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της ολοκλήρωσης της κατασκευής του μετρό και του υπόγειου πάρκινγκ που προβλέπεται στο χώρο της ΔΕΘ».

Κατά τον κ.Μπακατσέλο, η υπόθεση του εκθεσιακού κέντρου δεν "σηκώνει" άλλες καθυστερήσεις, καθώς αν συνεχιστεί η ολιγωρία «σε 1-2 χρόνια δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης του εκθεσιακού κέντρου, καθώς θα έχουν σβήσει όλες οι εκθέσεις". Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η υπόθεση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Το θέμα ξανάνοιξε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κοινοποίησε την πρότασή του για εγκατάσταση του νέου κέντρου στους Λαχανόκηπους, κόντρα στη δεδηλωμένη πρόθεση χωροθέτησής του σε οικόπεδο του ΤΕΙ Σίνδου.

Από την πλευρά του, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, επεσήμανε ότι "δεν απορρίπτεται ασυζητητί καμία τεκμηριωμένη πρόταση θεσμικών φορέων, αρκεί αυτή να είναι ώριμη και να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή».

Ο νυν πρόεδρος της ΔΕΘ, Γιάννης Κωνσταντ
Keywords
Τυχαία Θέματα