Νίκος Νικολόπουλος: "Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΙΚΑ Ραφήνας"

"Oι πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά"

Να δώσει άμεση και πρακτική λύση στο τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα του Ι.Κ.Α Ραφήνας, ζητούν από την Υπουργό Εργασίας ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ Νίκος Ι. Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Θεόδωρος Καράογλου και Αναστάσιος Καριπίδης.
Όπως αναφέρουν σε .....
κοινή Ερώτησή τους, καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες πολιτών που διαμαρτύρονται επειδή η
Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις σε παθολόγους, ουρολόγο και γυναικολόγο, τονίζοντας ότι στην περιοχή, τα τελευταία 10 χρόνια έχει τριπλασιασθεί ο πληθυσμός.

Οι τρεις Βουλευτές, επιχειρούν να ρίξουν φως στο…μυστήριο περί της αρμοδιότητας του ΙΚΑ Ραφήνας για την θεώρηση εξετάσεων που γράφτηκαν από ιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές άλλες εκτός Ραφήνας, Ν. Μάκρης, Μαραθώνα και Πικερμίου.

«Ασφαλισμένοι, έλαβαν την απάντηση από τον αρμόδιο ελεγκτή του ΙΚΑ Ραφήνας πως αυτό δεν είναι επιτρεπτό και πως πρέπει να πάνε για θεώρηση στα καταστήματα ΙΚΑ στις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι γιατροί που έγραψαν τις εξετάσεις! Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, ο αρμόδιος δημόσιος λειτουργός του ΙΚΑ Ραφήνας φέρεται να απάντησε σε ηλικιωμένο ασφαλισμένο να γυρίσει σε άλλη περιφέρεια της χώρας, όπου εδρεύει ο ιατρός του ΙΚΑ που του έγραψε τις εξετάσεις και να θεωρήσει τις εξετάσεις του ΙΚΑ εκεί!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Πρόκειται για συμπεριφορά που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς εδράζεται σε απαράδεκτη νοοτροπία, η οποία δυστυχώς ανακυκλώνει τα αρρωστημένα φαινόμενα από τα οποία πάσχει ολόκληρο το σύστημα και έχει αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών κάθε μέρα».

Οι Βουλευτές του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ, ερωτούν την Υπουργό τι σκοπεύει να κάνει με τις σοβαρές ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ Ραφήνας και της ζητούν να ξεκαθαρίσει αν επιτρέπεται η θεώρηση εξετάσεων που έχουν γράψει γιατροί του ΙΚΑ από όλα τα καταστήματα ΙΚΑ προς τους ασφαλισμένους ή ο ασφαλισμένος πρέπει να εξυπηρετείται μόνο στο κατάστημα ΙΚΑ που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον γιατρό που έγραψε τις εξετάσεις.


http://www.nikosnikolopoulos.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
ικα ραφηνας, ικα.ραφηνας
Τυχαία Θέματα