«Μην πηγαίνετε για προσκύνημα στη Μέκκα»

Ένας ιρανός ανώτερος κληρικός κάλεσε τους συμπατριώτες του να μποϋκοτάρουν τα προσκυνήματα στη Μέκκα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη που παρέχει η Σαουδική Αραβία στις αρχές του Μπαχρέιν για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Καθώς η ένταση ανεβαίνει μεταξύ των δύο μεγαλύτερων χωρών της περιοχής του Κόλπου , ο Μοχάμαντ Τάκι Ράχμπαρ, ηγέτης μιας κληρικαλιστικής φράξιας στο κοινοβούλιο, ανέφερε ότι ο κλήρος της χώρας δεν θα προτρέψει τους πιστούς να μετάσχουν σε προσκυνήματα.

Όλοι οι Μουσουλμάνοι, με βάση
τη θρησκεία τους, πρέπει έστω μια φορά στη ζωή τους να επισκεφθούν τη Μέκκα, γενέτειρα του Προφήτη Μωάμεθ, αλλά οι Ιρανοί δεν είναι αναγκαίο να πάνε τώρα στη Μέκκα καθώς οι σφαγές των Μουσουλμάνων, η καταστροφή των τζαμιών και το κάψιμο του ιερού βιβλίου τους είναι μια καθημερινή τακτική στο Μπαχρέιν με την βοήθεια και την πλήρη υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε σε ομιλία του ο Μ.Τ. Ράχμπαρ.

"Τα χρήματα που θα ξοδέψουν οι Ιρανοί μουσουλμάνοι κατά την επίσκεψή τους στη Μέκκα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά όπλων που θα βοηθήσουν στις σφαγές των Μουσουλμάνων του Μπαχρέιν", πρόσθεσε.

Παρά την πολυετή ένταση στις σχέσεις του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία, οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν διακοπεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα